Fettprocent och viktminskning

Att man går ner i vikt betyder inte att man automatiskt blir smalare. Man kan tappa fel massa. Fett är ju det vi vill bli av med och samtidigt bygga muskler. Detta innebär att vi går ner i vikt men inte många kilon eftersom muskler som läggs på kroppen väger. Vi märker att våra kläder blir lösare och sitter ledigt men vikten kanske inte rör sig nämnvärt.

deltagarna i Lifetransforminggruppen har gått ner mellan 2.1%- 5,4% i fett. Det kanske inte verkar som så mycket men om man kommer ihåg det som står ovan så förstår man att mycket kan vara omfördelat som i ex Cathrines fall. Från dryga 31% till 27% men vikten o.8kg då förstår man att hon har omvandlat fett till muskler. Tittar vi på hennes figur så ser man att hon har tappat en hel del. Hon har inte gjort så mycket mer än kommit igång med sin träning och ändrat till mer grönsaker i sin kost. Annelie har minskat -5,4 kg även om hon har tränat hårt i Nerja och unnat sig det man brukar på en semester.

Så man ska inte stirra sig blind på vågen utan gå efter kläder hur de sitter och den inre hälsan. Man kan ha mycket fett runt sina organ och bara det är en stor hälsorisk. Alla har kommit igång bra med träning som nu är en del av deras vardag. Deras kostomläggning är fenomenal. Några har nästan konverterat till vegankost. Deras vardag innehåller gröna drinkar och näringstäta måltider. Så om vi summerar så har vi fått ett gäng sunda, hälsomedvetna och träningslystna deltagare. Precis så som det ska vara… inte bara en siffra vad man åstadkommit  utan en livsstil som kommer vara en del av deras vardag.

vi kommer följa Gunnleif då jag inte vill avslöja hans viktminskning och hans mått. Men hans bilder före och efter samt siffror kommer publiceras här inom kort.

In Fitness and in Health…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *