Att åldras? vad innebär det?

Vad är det som gör att vi åldras? ja, det är väl egentligen livet i sig men vid en viss ålder så blir det ju mer kännbart mer visuellt. Att klättra på livets stege. Vi får alla ställa oss i ledet för det oundvikliga. Men vi vet inte när , 2 år, 50 år.. så då kan man ju njuta av livet.

Att njuta av livet. ”unna sig” kan tyvärr vara vägen till sjukdom om man inte gör bra val. I vår välfärd så blir det tyvärr sjukfärd då vår livsstil inte är som förr. Mat, vatten , miljö mm idag är så eländig att det är svårt att hålla sig totalt frisk på det som finns att tillgå i vårt dagliga liv. Så här gäller ju kunskap. Brist på kunskap och likgiltighet kan vara det som leder till sjukdom, för tidigt åldrande och ibland onödigt lidande.

Min kropp är mitt tempel. Jag gör medvetna val. Det handlar för mig om vad jag vill ha för livskvalité i framtiden. Vi alla väljer vår egen väg.

Men efter en skada och stort diskbråck 2017 så har min kropp fått hamna lite på efterkälken vad gäller träning. Så jag tog i tisdags beslut att nu ska jag testa att se hur min kropp kan ”förvandlas” på 8 veckor om jag verkligen går in för det. Jag hjälper ju andra men mig själv…min kropp har ju bara följt med i deras resa på något sätt. Man lever lite som man lär. Men om man gör det fullt ut är en helt annan sak.

Så nu blir det strikt schema och såhär 2 dagar efter så märks det väl inte något egentligen. Jag har tagit foto, vägt mig och tagit mått. Men det är främst träningsfrekvensen som ska ökas trots lite obehag i ländryggen. Jag har ju valt att inte äta mediciner och inte operera. Det får ta den tid det tar tänker jag och då blir kroppen lite eftersatt med träning. Vissa saker går helt enkelt inte att utföra. Jag kan ju inte hoppa och springa längre pga nervrotsinklämningar. Vänster ben är inte med i leken. Vänster vadmuskel är 3 cm mindre än höger.  Det är ju effekten när det är brist på syre, näring och aktivitet i musklerna, de förtvinar.

Att åldras. Vi förlorar underhudsfett och huden blir mindre elastisk.  Organfunktionen blir sämre, njurar, matsmältningssystemet blir sämre, tarmarna fungerar inte lika bra som tidigare.

Sköldkörtelfunktionen sämre och trögare mage, torrare hud och hår. kall om händer och fötter, sämre cirkulation, minne,koncentration, leder , artros, stelhet. Ja, ni ser ju…detta vill inte jag vara med om så därför tänkte jag att nu blir det fokus 8 veckor.  Det gäller att bibehålla och gärna bygga mer muskelmassa. Aminosyror, bra lättupptagliga proteinkällor, träning, så får vi se vad resultatet blir på dessa 8 veckor.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *